DRUGAČIJE ZAPEČENE MAKARONE

Potrebno je: 500 gr.makarona,1 vezica mladog luka ,150 gr.mesnate slanine, malo ulja,

4 vrste rendanog sira (kačkavalja) po izboru ukupno oko 200 gr. i veca kriška kravljeg belog sira ili fete, malo mleka,1 pavlaka za kuvanje, 2 kašike brašna, malo putera , biber, so, kašičica senfa,
muskatni oraščić,malo prezle.
Makarone obariti i ocediti. Na malo putera ili ulja propržiti 2 kašike brašna, dodati malo mleka i skuvati bešamel sos koji malo pobiberiti, nastrugati malo muskatnog oraščića,kašičicu senfa, dodati narendane četiri vrste kačkavalja, smaknuti sa ringle i sipati slatku pavlaku za kuvanje.
Sve izmešati i začiniti još po svom ukusu. U tiganju na malo ulja ispržiti naseckanu vezicu mladog luka(samo beli deo) i na kockice isečenu slaninu i ocediti od ulja. U veću činiju staviti makarone,
dodati luk i slaninu i na kraju bešamel sos. Sve izmešati, probati i ako teba, jos posoliti.
Sipati u vatrostalnu posudu, posuti odozgo sa malo prezli i zapeći dok ne porumeni na 200 stepeni.